Vyzrajte na zaseknutý papír v tiskárně!

Také se vám stává, že ve chvíli, kdy potřebujete něco opravdu důležitého co nejrychleji vytisknout, z nějakého důvodu se to zrovna nedaří? Je to zkrátka zákon schválnosti. Vy se ale na některá nepříjemná překvapení můžete připravit a pak už vás nezaskočí a hravě si s nimi poradíte. Třeba zaseknutý papír v tiskárně může vypadat jako poměrně složitý problém. Pokud ale víte, co dělat, snadno ho sami vyřešíte...

Jednotlivé papíry přesouvá k tiskové hlavici podavač listů (tzv. separátor). Problém může být jak v papíru, tak i v podavači. Pojďme se na to podívat podrobněji.

 

Problémy způsobené papírem

Papír může být příčinou v případě, že je zmačkaný, nakřivo vložený nebo má špatnou velikost.
Výrazně zmačkané papíry rovnou vyřaďte a nepokoušejte se na ně tisknout. Takový papír totiž zřejmě podavačem neprojde a zasekne se. Stejně tak se může stát i u přeloženého papíru.
Předejít nepříjemnostem můžete také tím, že zkontrolujete, aby byly papíry v tiskárně vloženy rovně a ne nakřivo. S nakřivo vloženými listy si tiskárna nemusí poradit. Buď je podavač vůbec nevezme, a nebo naopak jich vezme hned několik najednou. Ve druhém případě jsou pak papíry pro tiskárnu příliš tlusté a zaseknou se.

Jestliže chcete tisknout na netradiční velikosti papíru, tak pozor. Raději to zkuste řešit jinak. Třeba pokud potřebujete nějaký malý formát zvolte pro tisk raději klasickou velikost A4 a zbytek vyřešte například pomocí řezačky. Jinak si můžete zadělat na nepříjemné problémy.

 

Problémy způsobené podavačem

Další příčiny mohou být způsobené podavačem. Ten může být buď znečištěný nebo opotřebený.
Některými tiskárnami projde během dne opravdu mnoho papírů. Když není papír kvalitní, odlupují se z něj malé částečky, které tiskárnu zanášejí. Stejně tak se děje i v prašném prostředí.

Mechanismus je pak zanesený a tiskárna vůbec netiskne. I tomuto problému se dá ale předejít. Používejte kvalitní papíry i tonery a občas tiskárnu vyčistěte. Pokud si na to sami netroufáte nechte tiskárnu odborně vyčistit.

Podavač se může samozřejmě i opotřebit. To se obvykle projevuje tak, že si bere více papírů najednou. Pokud k tomu dochází a není to způsobeno papíry vloženými nakřivo, je třeba svěřit tiskárnu odborníkům, kteří se postarají o výměnu.

 

Řešení

Nejlepší je samozřejmě problémům předejít:

  • kupovat kvalitní papíry a tonery
  • kontrolovat před tiskem, jestli papír není zmačkaný, má správnou velikost a je umístěn rovně
  • pravidelně tiskárnu čistit

 

Pokud ale i přesto k problému dojde, řeší se model od modelu jinak. Doporučujeme tedy řídit se instrukcemi přímo ke konkrétní tiskárně. Ty jsou podrobně sepsány v manuálu tiskárny.

Většinou ale stačí pouze odklopit víko tiskárny a papír pomalu a opatrně vytahovat. U některých laserových tiskáren je však potřeba vyjmout i fotoválec. Rozhodně se nikdy nesnažte pomoci si ostrými předměty! Tiskárnu byste mohli mnohem více poškodit. Takže se vždy řiďte pokyny výrobce a snažte se vše vyřešit s citem.

Pokud si nebudete s něčím vědět rady, neváhejte nás kontaktovat. Navíc v případě pronájmu našich tiskáren se nemusíte vůbec o nic starat. Veškerou údržbu, zajištění kvalitních papírů a tonerů i jakékoliv problémy vyřešíme za vás, a to vše v ceně paušálu!

 

Kontakt

logoFooter.png

TECHSERVIS system s.r.o.

Chebská 23/79, 322 00 Plzeň

IČO: 279 63 861, DIČ: CZ27963861

Více kontaktů>

Zeptejte se nás…

* Povinný údaj