Na co si dát při výměně toneru pozor?

Každá tiskárna je jen stroj a jako taková potřebuje jednou za čas vyměnit toner. Když k tomu dojde nemusíte se hned děsit.

Jste v oboru údržby tiskáren úplný zelenáč a nevíte, co můžete čekat? Zde je stručný popis věcí, na které si dát při výměně toneru pozor:

Stačí chvilka nepozornosti

Hned na důvod je třeba říci, že výměna toneru je skutečně záležitost na pár minut. Mohlo by se tedy zdát, že v tak krátkém časovém intervalu se nic pokazit nemůže. Opak je pravdou! Takže buďte opatrní a nespěchejte.

Toner zlehka protřepat, nemíchat

Vypadá to jako banální krok, ale díky němu se toner krásně rozmístí po celé kazetě. Pokud by byl tonerový prášek nahromaděný jen na jedné straně (například v důsledku nevhodného skladování), mohou se objevit vady tisku.

Pozor na ochranné prvky

Ochranné prvky na kazetě vám dokáží nadělat v tiskárně pěknou paseku. Kupříkladu takový zapomenutý ochranný pásek nalepený optickém válci ke kvalitě vašeho tisku opravdu nepřispěje. A je úplně jedno, jak kvalitní toner jste koupili.

Barva má zůstat na papíře

Měníte-li toner z důvodu stáří tonerové kazety, dbejte na správnou manipulaci s ní. Abyste pak barvu neměli po celé kanceláři. O tom, jak předejít zaschnutí tiskové hlavy a tonerové kazety jsme psali zde. S kazetou pracujte opatrně, položte ji na připravený podklad (hadr, ubrousek), aby nic neumazali.

Dejte přednost kvalitě

Při výběru toneru by pro vás neměla být jediným vodítkem cena. Je pravda, že kvalitní toner bude o něco dražší, ale nemusí tomu tak být vždy. Ovšem na druhé straně používání neoriginálních kazet nic nezkazíte a nemusíte z něj mít strach.
Inspiraci a podrobnější informace o správných náplní můžete číst na našem blogu.

Vkládání tonerové kazety - třešnička na dortu

Vrcholným okamžikem Vaší mise (doufejme, že nebude nemožná) bude samotné vložení tonerové kazety. Zde platí, že to nejlepší, co můžete udělat, je řídit se pokyny výrobce. Je dobré nezapomínat, že hrubá síla a následná oprava izolační páskou nezaručují nejlepší výsledky. Kazetu s náplní jemně nainstalujte, ujistěte se, že je bezpečně a správně ukotvena, a vytiskněte zkušební stránku.

Jste stále na pochybách a bojíte se, že výměnu toneru sami nezvládnete? V takovém případě můžete využít naše profesionální služby a případným patáliím tak předejít.

Kontakt

logoFooter.png

TECHSERVIS system s.r.o.

Chebská 23/79, 322 00 Plzeň

IČO: 279 63 861, DIČ: CZ27963861

Více kontaktů>

Zeptejte se nás…

* Povinný údaj