Kompletní průvodce formáty papírů : A0 - A7

Víme, že na velikosti záleží. Proto je zde náš průvodce velikostmi papírů, aby Vám pomohl.

Prvním krokem k tisku Vašich návrhů je pochopení, s jakým prostorem máte co do činění, a nechceme, aby Vás matoucí tisková terminologie zdržovala! Pojďme se ponořit a porovnat některé z našich oblíbených formátů papírů...

 

Náhled formátů A0 - A7

Oproti americkým B formátům je na A formátu skvělé to, že si můžete papír lobovolného formátu kdykoliv změnšit na menší formát prostým rozdělením papíru napůl. Například z formátu A3 získáte po přesném přepůlení dva papíry o formátu A4. Stejně tak při rozdělení papíru A4 získáte dva papíry A5. Toto platí u všech "Áčkových" formátů.

A0-A3: Přestože mají nejnižší čísla, jsou to největší formáty ze všech. K dispozici u produktů jako jsou plakáty a informační panely, jsou tyto rozměry skvělou volbou pro nápadité označení.

A4: Nejběžnější (a nejznámější list papíru), který všichni moc dobře známe. Používá se na veškeré dokumenty, smlouvy, poznámky a tak dále...

A5: Od letáků a pozvánek po menu a notýsky, tento formát je skvělý pro přenosný tisk.

A6: Pokud plánujete navrhnout vlastní řadu pohlednic nebo pozdravných karet, tak rozhodně nepodceňujte sílu tohoto formátu. Mohla by se stát Vaším novým oblíbeným formátem papíru.

A7: Vzhledem ke kompaktním rozměrům může být A7 použit například k vytvoření mini kalendáře s časovým rozvrhem pro výuku v tělocvičně nebo ve škole, stejně jako menší letáky.

Tabulka formátů A0 - A7

 

Co je to GSM?

Může to znít jako sofistikovaný termín, ale ve skutečnosti je to docela jednoduché. GSM znamená gramy na čtvereční metr a jedná se o míru tloušťky papíru. Čím vyšší je GSM, tím je papír silnější.

Pro správný a dobře vypadající tisk je důležité zvolit nejenom správný formát, ale taky odpovídající GSM papíru.

Různé tiskové projekty vyžadují různé hmotnosti papíru. Pokud tisknete brožuru, která by měla působit robustně, budete chtít použít papír s vyšším GSM. Na druhou stranu, pokud tisknete velkou sadu letáků, může být tenčí papír s nižším GSM nákladově efektivnější.

Kontakt

logoFooter.png

TECHSERVIS system s.r.o.

Chebská 23/79, 322 00 Plzeň

IČO: 279 63 861, DIČ: CZ27963861

Více kontaktů>

Zeptejte se nás…

* Povinný údaj