Pronájem tiskárny

Představit si v dnešní době kancelář bez pořádné tiskárny už dokáže asi málokdo z nás. I v menších kancelářích se totiž denně mohou vytisknout až desítky listů papíru a tak je kvalitní tiskárna nutností. Ale podle čeho vybrat tiskárnu tak, aby vyhovovala přesně vašim potřebám?

Představit si v dnešní době kancelář bez pořádné tiskárny už dokáže asi málokdo z nás. I v menších kancelářích se totiž denně mohou vytisknout až desítky listů papíru a tak je kvalitní tiskárna nutností. Ale podle čeho vybrat tiskárnu tak, aby vyhovovala přesně vašim potřebám? Na jaké parametry se zaměřit a jaké jsou naopak méně významné? Přesně o tom je následující článek.

 

Černobíle nebo barevně?

V první řadě si musíte ujasnit, zda budete potřebovat barevnou tiskárnu, nebo zda vám stačí černobílá. Barevná tiskárna se vám bude hodit například na tisk fotografií, map, projektových dokumentací a podobně. Pokud ovšem nic z toho nepotřebujete a máte v plánu tisknout například jen faktury, s největší pravděpodobností vám bude stačit obyčejná černobílá tiskárna. Díky tomu můžete ušetřit nemalé finanční prostředky.

Pokud budete chtít tisknout i barevně, zvažte ještě možnost dokupování jednotlivých barev tak, abyste nemuseli dokupovat celou cartridge ve chvíli, kdy vám dojde jedna barva a tiskárna začne barevné obrázky tisknout ve špatných barvách. Levnější modely touto možností nedisponují, ale když si připlatíte hned při koupi, můžete ušetřit na nákladech na následný provoz.

Skenování nemusíte potřebovat

Další věcí, kterou si musíte ujasnit, je to, co budete od tiskárny potřebovat. Pokud budete potřebovat čistě jen tisknout, je zbytečné, aby tiskárna měla další funkce, mezi které patří například kopírování nebo skenování. Na občasné vytisknutí faktury je skener opravdu zbytečný a navíc zbytečně navyšuje náklady, které jsou potřebné na pořízení tiskárny.

Inkoust nebo laser?

Velmi důležitá je i samotná technologie tisku. V dnešní době převažují technologie laserové a inkoustové, z nichž každá má své pro a proti. Ačkoliv byly dříve laserové tiskárny neúměrně drahé, v současné době to již neplatí a tak můžete narazit na modely, které mohou cenou konkurovat i inkoustovým tiskárnám. Obecně ovšem platí, že čím levnější tiskárna, tím bude pomalejší. Jelikož platí, že čas jsou peníze, určitě nedoporučujeme vybírat z nejlevnějších zařízení, protože mohou být při barevném tisku až 5x pomalejší, než zařízení o pár tisícovek dražší.

Pro provoz v kanceláři je také velmi důležitá přítomnost wi-fi připojení, které u tiskáren ani v roce 2016 není standardem. Díky bezdrátovému připojení se na tiskárnu může napojit takřka libovolné zařízení a tisknout tak bezdrátově dokumenty nebo fotografie. A nejde jen o klasické desktopové počítače, velmi jednoduše tak můžete tisknout například z notebooků, mobilních telefonů nebo třeba tabletů.

Koupě nebo pronájem?

Díky tomu, že si pronajmete tiskárnu, můžete ušetřit až 50 % nákladů oproti tomu, když si budete chtít stejný typ zakoupit. Pronájem tiskárny je také velmi výhodný pro začínající podnikatele, kteří nemusí disponovat takovým kapitálem, protože počáteční investice v případě pronájmu tiskárny je mnohem nižší. Pronájem kopírky s sebou většinou nese ještě další výhody, většinou máte v ceně paušálu již případný servis tiskárny a také možnost zapůjčení náhradního zařízení po dobu případné opravy. V dnešní době tak již mnoho firem raději volí pronájem než přímo koupi.

Kontakt

logoFooter.png

TECHSERVIS system s.r.o.

Chebská 23/79, 322 00 Plzeň

IČO: 279 63 861, DIČ: CZ27963861

Více kontaktů>

Zeptejte se nás…

* Povinný údaj