Jak správně vybrat tiskárnu pro domácí kancelář?

V tomto článku jsme prozkoumali rozhodující faktory při výběru tiskárny pro domácí kancelář. Porovnali jsme výhody inkoustových a laserových tiskáren a zdůraznili důležité otázky, které si při výběru položit

S příchodem koronavirové pandemie došlo k dramatickým změnám, které přenesly školní a pracovní aktivity do prostředí domova. Ti, kteří byli připraveni na flexibilitu, se ocitli ve výhodě. V důsledku toho se stalo nezbytností pro firmy i domácnosti nejen pořízení notebooků, ale také homeoffice tiskáren. I v místech, kde by předtím tiskárna v domácnosti nebyla běžnou součástí, si v posledních pár letech získala své pevné místo.

Tiskárna se stala nezbytným domácím pomocníkem, na stejné úrovni jako třeba myčka nádobí. Existuje několik povolání, pro které je tisk z domova naprosto nezbytný. Účetní potřebují vytisknout faktury, projektanti zase projektovou dokumentaci. A co teprve školáci? Každý, kdo má doma děti ve školním věku, ví, kolik práce a jak často je třeba tisknout, kopírovat, skenovat a další podobné úkony.

Tiskárna se tak stává klíčovým prvkem pro plynulý průběh pracovních i vzdělávacích aktivit v domácím prostředí.

 

Jak si správně vybrat tiskárnu pro home office?

 

Při výběru jakéhokoliv spotřebiče do domácnosti je klíčové si položit otázku, k jakému účelu ho budete využívat a jaké funkce by pro vás měl mít. Stejný princip platí i při výběru tiskárny. Zaměřte se na to, co budete s tiskárnou především tisknout a v jakém objemu. Budete tisknout každý den, nebo spíše jednou za měsíc? Máte zájem o černobílý nebo barevný tisk? A konečně, na jaký formát papíru plánujete tisknout? Tyto otázky vám pomohou vybrat ideální tiskárnu, která bude odpovídat vašim individuálním potřebám a preferencím pro efektivní práci v domácím kancelářském prostředí.

 

Inkoustová nebo laserová tiskárna: Jak vybrat?

 

Každá domácí tiskárna není stvořená pro každodenní několikahodinové zatížení. V návodu každé tiskárny najdete informace o denní kapacitě tisku, což je počet stran, které můžete tisknout denně.

Laserová tiskárna se osvědčí především, pokud plánujete tisknout relativně velké množství (cca 100 stran měsíčně nebo více). Díky své technologii, způsobu tisku a nižšímu rozlišení jsou laserové tiskárny ideální pro tisk textových dokumentů. Jejich vyměnitelné tonery mají dlouhou životnost, schopné vytisknout až několik tisíc stránek. Laserové tiskárny vynikají rychlostí tisku, což je užitečné při tisku rozsáhlých dokumentů. Pro větší objemy tisku budete ocenovat funkce automatického podavače (ADF) a oboustranného tisku (duplex). Tím odpadá nutnost tisknout liché a sudé stránky manuálně, což u manuálního oboustranného tisku bývá nezbytné. Je třeba vzít v úvahu, že pořizovací cena laserové tiskárny bývá vyšší, ale závisí na rychlosti tisku, kapacitě zásobníku, připojovacích možnostech a dalších funkcích.

Inkoustová tiskárna je vhodnější pro domácnosti, kde se tiskne pravidelně, ale v menším objemu a s důrazem na vysokou kvalitu. S vyšším rozlišením jsou inkoustové tiskárny skvělou volbou pro tisk fotografií. Vzhledem k vyšším nákladům na inkoustové náplně jsou však ekonomicky výhodné při tisku menšího objemu textových dokumentů (cca méně než 100 stran měsíčně). Jejich pořizovací cena závisí na různých faktorech, jako jsou rychlost tisku, velikost zásobníku, možnosti připojení a další funkce.

-------------------------------------------------------------

Už jste se rozhodli? Pokud ano a víte, zda dáváte přednost inkoustové nebo laserové tiskárně, přichází další klíčová otázka: Jaké funkce by měla vaše ideální tiskárna mít?

I když kopírování a skenování jsou již běžnými funkcemi každé tiskárny, je důležité zaměřit se na další možnosti. Přemýšlejte o možnosti tisku přes wifi nebo bluetooth, což umožní tisk z počítače nebo mobilního zařízení. Další praktickou funkcí může být schopnost přímého tisku z paměťové karty nebo USB disku, což zjednoduší proces.

Výhodou může být také automatický podavač papíru, což výrazně usnadní práci, zejména při tisku oboustranně. Tato funkce má zvláštní význam, protože automaticky obrací stránky, což šetří váš čas a zvyšuje pohodlí při tisku. Vybrání tiskárny s těmito dodatečnými funkcemi může zvýšit efektivitu a pohodlí při používání v domácím nebo kancelářském prostředí.

Kontakt

logoFooter.png

TECHSERVIS system s.r.o.

Chebská 23/79, 322 00 Plzeň

IČO: 279 63 861, DIČ: CZ27963861

Více kontaktů>

Zeptejte se nás…

* Povinný údaj