Jak poznat originální náplně do tiskáren?

Tentokrát v článku varujeme před riziky nekvalitních náplní a znovu zdůrazňujeme, že investice do kvality se nakonec vyplácí. Možná znáte někoho, kdo používá roky neoriginální náplně a tiskárna mu funguje bez problémů. Vy už takové štěstí mít ale nemusíte.

Určitě Vám neuniklo, že na trhu koluje mnoho neoriginálních náplní do tiskáren? Tyto padělky nejenže mohou poškodit váš tiskový přístroj, ale často disponují i nižší kapacitou než původní náplně. To znamená, že nejenže můžete utrpět finanční ztráty, ale také se můžete potýkat s nečekanými problémy. V dnešním článku vám přinášíme několik snadných způsobů, jak rozpoznat originální náplň a vyhnout se nechtěným komplikacím.

 

Šetření na náplních se často nevyplácí

 

Když moje tiskárna vyčerpá poslední kapku inkoustu, je přirozené, že hledám co nejlevnější alternativy pro nové náplně. Nicméně, toto hledání často vede k nákupu levných, avšak nízkokvalitních náplní. Na první pohled se mohou tvářit jako originály, ale realita může být odlišná. Tyto padělky často disponují zlomkovou kapacitou v porovnání s originálními náplněmi, což znamená, že budou schopny vytisknout mnohem méně stránek a mohou dokonce poškodit samotnou tiskárnu.

Navíc, pokud vaše tiskárna utrpí škody v důsledku použití padělku, riskujete ztrátu záruky. I když se snažíte ušetřit na nákladech tímto způsobem, levné náplně se v konečném důsledku mohou mnohonásobně prodražit v podobě potenciálních oprav a nového nákupu tiskárny.

 

Jak ale ověřit originální náplně?

Boj s padělky trvá už dlouho a proto se technologie a způsoby ochrany stále zdokonalují. Například společnost HP nabízí svůj vlastní systém ochrany, díky kterému si náplně můžete kdykoliv sami ověřit.

1. Vizuální kontrola

Na každém balení najdete pečeť s unikátním kódem, kterým jsou označeny všechny originální náplně HP. Tyto nálepky jsou vybaveny několika bezpečnostními prvky podobně jako bankovky. Díky tomu pak snadno odhalíte případné padělky.

2. Ověření online

Náplně si můžete ověřit také online. Již zmiňovaný prodejce HP nabízí ověření pravosti náplně na oficiálních stránkách společnosti HP. Stačí zadat sériové číslo, které najdete na štítku.

 

3. Pomocí mobilního telefonu

Zkontrolovat pravost zakoupených náplní můžete i pomocí aplikace ve vašem smartphonu. Stačí do čtečky QR kódů naskenovat kód pečeti. 

Když se vám zobrazí potvrzovací stránka, je vše v pořádku. Pokud ne, bohužel se nejedná o originální náplň.

Pokud nemáte žádnou aplikaci pro snímání QR kódů a nechcete si ji stahovat, můžete využít také aplikaci HP SureSupply s funkcí „Verify", kde si pravost zakoupené náplně ověříte. Ke stažení na AppStore i GooglePlay.

 

Zamyslet se nad nákupem před jeho dokončením se zkrátka vyplácí

Je to podobné jako například s botami – občas podlehnete lákavějším nebo "módním" variantám. Avšak po krátké době nošení zjistíte, že z nich buď bolí nohy, nebo jsou boty naprosto nepoužitelné. Vracíte se tedy do obchodu a nakonec investujete do kvalitnějších bot, přičemž si klepete na čelo. Kdybyste se ihned rozhodli pro kvalitnější variantu, mohli byste ušetřit. Nakonec platíte za boty více peněz kvůli špatné počáteční volbě a touze ušetřit.

Kontakt

logoFooter.png

TECHSERVIS system s.r.o.

Chebská 23/79, 322 00 Plzeň

IČO: 279 63 861, DIČ: CZ27963861

Více kontaktů>

Zeptejte se nás…

* Povinný údaj