Jak funguje laserová tiskárna

Pokud bychom měli představit laserovou tiskárnu tak její princip je stejný jako kopírka. Při tisku na laserové tiskárně se data uložená v počítači posílají do paměti tiskárny, která je zašle na polovodičový laser. Rotující válec se zrcadly odráží laserový paprsek z polovodičového laseru na místo, které je nabito statickou elektřinou až 1000V.

Způsob tisku

Při pohybu rotujícího válce dojde ke kontaktu s barvícím tonerem, který se uchytí jen na osvětlených místech papíru. Papír je před tiskem nabit statickou elektřinou okolo 2000V a toner se tepelně zapeče a zažehlý. Na závěr se papír zbaví elektrostatického náboje a umístěn na výstupní zásobník. Po vytisknutí stránky je rotující válec zbaven elektrostatického náboje a očištěn od barvy z toneru.

Koupě nebo pronájem?

Díky tomu, že si pronajmete tiskárnu, můžete ušetřit až 50 % nákladů oproti tomu, když si budete chtít stejný typ zakoupit. Pronájem tiskárny je také velmi výhodný pro začínající podnikatele, kteří nemusí disponovat takovým kapitálem, protože počáteční investice v případě pronájmu tiskárny je mnohem nižší. Pronájem kopírky s sebou většinou nese ještě další výhody, většinou máte v ceně paušálu již případný servis tiskárny a také možnost zapůjčení náhradního zařízení po dobu případné opravy. V dnešní době tak již mnoho firem raději volí pronájem než přímo koupi.

Kontakt

logoFooter.png

TECHSERVIS system s.r.o.

Chebská 23/79, 322 00 Plzeň

IČO: 279 63 861, DIČ: CZ27963861

Více kontaktů>

Zeptejte se nás…

* Povinný údaj